Πατατοσαλάτα με στραγγιστό γιαούρτι και φέτα

υλικά

πατατοσαλάτα
600 γρ. πατάτες γαλλικές
5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο
Σε ένα πιάτο στρώνουμε μία ποσότητα από τη σάλτσα, βάζουμε από πάνω πατατοσαλάτα και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για την πατατοσαλάτα
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες. Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα
Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.