Πασχαλινά τσουρέκια ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

Εκτέλεση

1.Για το προζύμι σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7% λιπαρά, τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη ,το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.

2.Ανάβουμε τον φούρνο στους 30 c για 1 λεπτό έπειτα τον σβήνουμε και βάζουμε το προζύμι να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

3.Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(4 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι , το αλάτι 3 κτσ ζάχαρη από τα; 300 γρ και χτυπάμε πολύ καλά.

4.Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

5.Προσθέτουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το προζύμι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

6.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

7.Λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στην ζύμη.

8.Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

9.Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 180 γρ

10.Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν.

11.Ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.

12.Το τρίτο και το γεμιστό τσουρέκι αφού το ανοίξουμε σε φυτίλια πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα κορνέ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας σε κάθε φυτίλι και το κλείνουμε προσεκτικά.

13.Πλάθουμε σε πλεξούδα και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 25χ30 εκ.

14.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

15.Τα αλείφουμε με αυγό και 1 κτσ γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου.

Καλή Εππιτυχία!!!!