Ογκρατέν με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ “Τα δικά μας ΝΑΙ!”

υλικά

– Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και τις βάζουμε σε μία λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν λίγο (περίπου για 15 λεπτά).

– Κόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και βράζουμε για ακόμη 6 λεπτά.

– Σε ένα λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω τα πράσα και το κουνουπίδι.

– Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε το πυρέξ με το μείγμα.

– Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το mix των τυριών.

– Ψήνουμε στους 200℃ για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

– Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Έλια Ζ.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με “Τα Δικά μας ΝΑΙ!” εδώ.