– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 100 mlρόφημα αμυγδάλου μαζί με το αγαρ αγαρ.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια.
- Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το μείγμα του αγαρ αγαρ ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν βράση.
- Αδειάζουμε σε μικρές φόρμες ή σε ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο (για 4-5 ώρες), μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
– Μέθοδος Εκτέλεσης για το σιρόπι καφέ-
- Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά. Το αφήνουμε, χωρίς να ανακατεύουμε, παρά μόνο που και που κουνάμε το σκεύος, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα γλυκό κάστανο κόκκινο χρώμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
- Ξαναβάζουμε το σκεύος στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζουμε για 3 – 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε τα γλυκάκια και τα σερβίρουμε με το σιρόπι καφέ.