Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα τα 500 γρ. από τον χυλό. Μοιράζουμε τη γέμιση φροντίζοντας να αφήσουμε ένα εκατοστό κενό από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε σε γραμμές τα υπόλοιπα 200 γρ. χυλού πάνω στη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στην κάτω πλευρά του στον αέρα για 35 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυλό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον χυλό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τον χυλό
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένας  χυλός.

Tip:
*μία καλή πρόταση εκτός περιόδου νηστείας είναι να προσθέσουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας και να μετατρέψουμε την πίτα σε σπανακοτυρόπιτα.

*μπορούμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ γεύμα συνδυάζοντας την πίτα με μία σαλάτα της επιλογής μας.