Σπιτική μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα από φρέσκο γάλα και βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Βράζουμε το γάλα, με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Βουτυρώνουμε 5 φύλλα και τα βάζουμε, το ένα επάνω στο άλλο.
  • Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και το διπλώνουμε στα τέσσερα.
  • Το τοποθετούμε στη μέση των φύλλων που έχουμε απλώσει και προσθέτουμε επάνω του την κρέμα. Διπλώνουμε τα εξωτερικά φύλλα, σκεπάζοντας την κρέμα σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.
  • Βάζουμε την μπουγάτσα , σε ένα  ταψάκι  με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°Cγια μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει η  μπουγάτσα μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.