Εκτέλεση:
Για την σάλτσα καραμέλας
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ , τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε 1 δόση από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη σε 5-6 δόσεις μέχρι να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και βράσει η κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ μεταφέρουμε την κρέμα στο τηγάνι με την καραμέλα.
- Ανακατεύουμε 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ για να μην μείνουν τυχόν κομμάτια καραμέλας. Βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την μους :
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί και να πάρει την υφή γιαουρτιού.
- Βάζουμε στη σαντιγί 150 γρ. από την καραμέλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν βελούδινη μους.
- Την υπόλοιπη καραμέλα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
- Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο, τη σάλτσα καραμέλας, πρέτζελ και ανθό αλατιού.