Μους αλατισμένης καραμέλας

υλικά

Εκτέλεση: 

Για την σάλτσα καραμέλας 

  •  Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ , τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Βάζουμε 1 δόση από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη σε 5-6 δόσεις μέχρι να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και βράσει η κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ  μεταφέρουμε την κρέμα στο τηγάνι με την καραμέλα.
  • Ανακατεύουμε 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ για να μην μείνουν τυχόν κομμάτια καραμέλας. Βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την μους :

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ  και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί και να πάρει την υφή γιαουρτιού.
  • Βάζουμε στη σαντιγί 150 γρ. από την καραμέλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν βελούδινη μους.
  • Την υπόλοιπη καραμέλα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο, τη σάλτσα καραμέλας, πρέτζελ και ανθό αλατιού.