Μηλόπιτα

υλικά

Εκτέλεση:

• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλεύρι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
• Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.
• Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα αλευριού πάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
• Πατάμε πάνω στην απλωμένη ζύμη το τσέρκι και τραβάμε από γύρω τα κομμάτια που περισσεύουν.
• Τοποθετούμε κομμάτι κομμάτι τη περισσευούμενη ζύμη γύρω από το εσωτερικό μέρος του τσερκιού και κόβουμε με μαχαίρι ό,τι προεξέχει έξω από το χείλος του.
• Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μήλα, τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα.
• Αφού ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε μέσα στο τσέρκι.
• Τρίβουμε από πάνω το ζυμάρι που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για 45′.
• Μόλις κρυώσει τελείως, γαρνίρουμε με άχνη.