– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο,το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 – 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στη σάλτσα τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά aldente. Τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε τη σάλτσα μανιταριών.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμελ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε την μπεσαμέλ επάνω στα μακαρόνια με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
- Ραντίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45΄- 50΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.