– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2΄-3′.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα.
- Σοτάρουμε για 2΄-3΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τα λαχανικά, έως ότου μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
- Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Σε ένα πυρέξ, τοποθετούμε μια στρώση πατάτας και μελιτζάνας και σκεπάζουμε με ένα μέρος από τα λαχανικά.
- Συνεχίζουμε, εναλλάσσοντας τα υλικά, μέχρι να τελειώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, καβουρδίζοντας το ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ρόφημα αμύγδαλου ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει το μίγμα.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το ρόφημα αμυγδάλου, μέχρι η μπεσαμέλ να γίνει παχύρευστη και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά.
- Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα λαχανικά που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40’-50’.