Κρουασάν βουτύρου με Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλεύρι, το αλάτι, τα 30 γρ. βούτυρο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
  • Βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να ξεκουραστεί.
  • Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με τον πλάστη ώστε να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο 15×15 εκ.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 25×25 εκ., βάζουμε το βούτυρο στη μέση και το καλύπτουμε με τη ζύμη που περισσεύει σαν φάκελο.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη ώστε να έχουμε ένα ορθογώνιο 15×50 εκ. Το διπλώνουμε στα τρία σαν φάκελο και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες τρεις φορές για να δημιουργήσουμε πολλές στρώσεις από ζύμη και βούτυρο. Την τελευταία φορά θα χρειαστεί να μείνει στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε στη μέση.
  • Ανοίγουμε σε ορθογώνιο 18×50 εκ. και χωρίζουμε σε 5 λωρίδες 10×18 εκ. Στη συνέχεια τα κόβουμε διαγώνια.
  • Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά προς τη γωνία και αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσουν.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180ο C και ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.