Κέικ Σοκολάτας

υλικά

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με το εξάρτημα που λέγεται φτερό χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη λαδωμένη φόρμα μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 35’-40’.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βράζουμε το γάλα Ζωής και το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  • Περιμένουμε 1’ και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
  • Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.