Κέικ πικρής σοκολάτας με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη φόρμα με τρύπα 23 εκ.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μένει μείγμα πάνω στο μαχαίρι τότε ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

  • Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.

www.akispetretzikis.com