Φρυγανισμένο ψωμί με ψητά λαχανικά και φρέσκο τυρί Νιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού, τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα.*
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα καρότα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, τα λαδώνουμε ελαφριά και αλατίζουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’-15’ λεπτά στους 200°C*
    Ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο με 2-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά.
  • Αλείφουμε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με το φρέσκο τυρί και μοιράζουμε τα ψητά λαχανικά.* (εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στην σχάρα ή σε σχαροτήγανο)