– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Όταν αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 6-12 ώρες για να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε, χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι.
- Χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για muffin και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε θήκη.
- Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο σε νερό, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το μισό βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Κόβουμε τα καπάκια από τα 6 μπριός, μετά στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο, απλώνουμε τη μαρμελάδα, τα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.