Εύκολα μπριός με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Όταν αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε 6-12 ώρες για να ξεκουραστεί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια μας. Αν κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε, χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι.
  • Χωρίζουμε σε 12 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για muffin και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε θήκη.
  • Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο σε νερό, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το μισό βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Κόβουμε τα καπάκια από τα 6 μπριός, μετά στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
  • Μεταφέρουμε σε πιάτο, απλώνουμε τη μαρμελάδα, τα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.