– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την πιπερόριζα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με την κρέμα.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σφίξει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος λιγότερο του ενός εκατοστού.
- Κόβουμε αστεράκια , με τη βοήθεια ενός κουπατ, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 15’ (μέχρι να ροδίσουν).
- Όταν κρυώσουν «χτίζουμε» το χριστουγεννιάτικο δεντράκι δημιουργώντας στρώσεις με μπισκότα (από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη ) και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.