Μπισκότα βουτύρου από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι  σε κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αλείφουμε ελαφρά με νερό. Σε ένα ταψί με κρυσταλλική ζάχαρη ρολάρουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί με αντικολλητική επίστρωση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια,  για περίπου 30’ λεπτά.

*Εάν δεν έχουμε ταψί με αντικολλητική  επίστρωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα.

Tip:
*Μπορούμε να βουτήξουμε τα μπισκότα σε λιωμένη σοκολάτα και να την αφήσουμε να σταθεροποιηθεί.
*Μπορούμε να τρίψουμε τα μπισκότα πάνω από παγωτό, γιαούρτι ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
*Μπορούμε να κάνουμε cookie sandwich με τη γέμιση της αρεσκείας μας.