Ψητές μπανάνες με toffee και παγωτό

υλικά

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟFFEE

-Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ. Θέλουμε να είναι χλιαρή προς ζεστή.
-Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
-Ρίχνουμε το 1/10 της ζάχαρης στην κατσαρόλα και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
-Προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλο 1/10 της ζάχαρης.
-Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
-Ρίχνουμε σιγά-σιγά και σε δόσεις την κρέμα γάλακτος  ΟΛΥΜΠΟΣ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
 -Προσέχουμε να μην καούμε γιατί η καραμέλα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος δημιουργούνται υδρατμοί που μπορούν να μας κάψουν.
-Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η toffee σος  και να μην υπάρχουν κομμάτια καραμέλας στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την toffee σος στην άκρη να κρυώσει.

 

ΓΙΑ ΤO ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 

-Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ  με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
-Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
-Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την toffee σος (που έχει κρυώσει) μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-Ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ 10×30 εκ. και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει το μείγμα.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ 

-Ζεσταίνουμε το μπάρμπεκιου.
-Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος με ένα μαχαίρι χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
-Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ , τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι.
-Αλείφουμε με ένα πινέλο τις μπανάνες με το μείγμα από την πλευρά που τις κόψαμε.
-Τοποθετούμε τις μπανάνες στη φωτιά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
-Ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
-Γυρνάμε τις μπανάνες με προσοχή από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της μπανάνας.
-Αφαιρούμε τις μπανάνες από τη φωτιά.
-Συνοδεύουμε με το παγωτό καραμέλα, ραντίζουμε με την toffee σος, και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη κουβερτούρα.