Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Μαστοργιάννης Δημήτρης
Περιοχή:
Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σε ένα καταπράσινο τοπίο στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης θα βρει κανείς τον κο Δημήτρη με τους δυο του γιους του! Ο κος Δημήτρης, δεύτερης γενιάς κτηνοτρόφος, ξεκίνησε να ασχολείται με τη γεωργία το 1986 μαζί με τον πατέρα του ενώ το 1992 ασχολήθηκε και με την κτηνοτροφία. Όπως δηλώνει «η μετάβαση στη βιολογική παραγωγή ήταν φυσικό επακόλουθο» λόγω του σεβασμού του προς το περιβάλλον. Έτσι, το 2005 πήρε την απόφαση να ενταχθεί στη βιολογική γεωργία, καλλιεργώντας βιολογικές τροφές όπως καλαμπόκι, κριθάρι, λούπινο, βίκος, τριφύλλι, λιβαδόχορτο και τρία χρόνια μετά στη βιολογική κτηνοτροφία ως απόρροια της αγάπης του για τα ζώα και τη φύση.

«Κάθε αρχή και δύσκολη» μας λέει όταν αναφέρεται στη διαδικασία του να στραφεί στη βιολογική παραγωγή, ελλείψει γνώσεων και εργαλείων. Πλέον όμως, μιλάει με αυτοπεποίθηση για τον τρόπο που χειρίζεται ό,τι προκύψει με την τεχνογνωσία που απέκτησε σε βάθος χρόνου.

Τα παιδιά του κου Δημήτρη συνεχίζουν το επάγγελμα μετά τις σπουδές τους. Τα κοιτάει ενώ χαϊδεύουν μικρά μοσχαράκια που τυχαίνει να βόσκουν εκεί κοντά και χαμογελάει. Η τρυφερότητα που νιώθει είναι εμφανής. «Αν υπάρχει κάτι που με ανταμείβει καθημερινά είναι το πόσο χαρούμενα και ήρεμα βλέπω τα ζώα μου και φυσικά το ότι τα παιδιά μου ασχολούνται με τη δουλειά, μια δουλειά που προσφέρει αγαλλίαση»!

Ο κος Δημήτρης αποτελεί υπερήφανο συνεργάτη της ΟΛΥΜΠΟΣ μία δεκαετία τώρα και όπως λέει ο ίδιος, νιώθει μέλος και κομμάτι του βιολογικού γάλακτος ενώ επικοινωνούν σε φίλους και γνωστούς ότι ανήκουν στην οικογένεια τη ΟΛΥΜΠΟΣ, μια οικογένεια που όπως λέει «σημαίνει εγγύηση» και που προτείνει σε κάθε μητέρα.

Πιστεύει πολύ στο μέλλον της βιολογικής παραγωγής και με απώτερο σκοπό το ποιοτικό γάλα, επενδύει συνεχώς στην επιχείρησή του και την βελτίωση των υποδομών. Ταυτόχρονα, θεωρεί απαραίτητη την «τριβή» των παιδιών με τη φύση, προτείνοντας σχολικές επισκέψεις σε κτήματα με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με την ελληνική γη.

general farmer image
general farmer image