Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Λασκαρίνης Γιώργος
Περιοχή:
Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συναντήσαμε τον κο Γιώργο σε ένα από τα χωράφια του, εκεί όπου το πράσινο χάνεται στο βάθος του ορίζοντα. Αμέσως ξεκίνησε να μας μιλάει για την πορεία του ως κτηνοτρόφος, σαν να ανυπομονούσε καιρό για αυτή τη στιγμή. Γέννημα-θρέμμα της κτηνοτροφίας, ασχολείται με την ελληνική φύση από παιδί ενώ η στροφή προς τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία ήρθε το 2005 και 2007 αντίστοιχα. Σήμερα ασχολείται με το επάγγελμα, παρέα με τον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος βοήθησε με το πέρας των σπουδών του στον πλήρη εκσυγχρονισμό της μονάδας!

Το πρόσωπό του φωτίζεται όταν αρχίζει να μιλάει για τα ζώα του. Οι τροφές που παράγει για εκείνα είναι βιολογικό τριφύλλι, καλαμπόκι, σόργο, κριθάρι ενώ ένα μέρος που δεν καλύπτεται από τις καλλιέργειές του, το προμηθεύεται από πιστοποιημένους βιοπαραγωγούς της περιοχής. Μας τονίζει ότι η ελεύθερη διαβίωση δημιουργεί άλλη αίσθηση στο ζώο και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να ζουν σε ήρεμο κλίμα και ποιοτικές συνθήκες με περισσότερο χώρο και λιγότερο άγχος.

Μας μιλάει για την ικανοποίηση που του προσφέρει το γεγονός ότι το γάλα του είναι το βιολογικό γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ και «είναι εδώ για εκατοντάδες παιδιά»! Γεμάτος αυτοπεποίθηση, μας διαβεβαιώνει ότι θα πρότεινε σε κάθε μητέρα το βιολογικό γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ με κλειστά τα μάτια: «γνωρίζω με τι τρέφονται τα ζώα και σε συνδυασμό με τους συνεχείς ελέγχους της εταιρείας δημιουργούμε ένα άριστο προϊόν για κάθε παιδί»! Ο ίδιος δείχνει σίγουρος και για την εγχώρια κτηνοτροφία καθώς πιστεύει ότι η Ελλάδα διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσει: «παράγουμε μακράν τα καλύτερα θρεπτικά προϊόντα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ναι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα! Ο τουρισμός είναι το εργαλείο που θα γνωρίσει ο κόσμος τα ποιοτικά μας προϊόντα».

Ο κος Γιώργος γνωρίζει ότι η συνεχής μάθηση και η προσαρμοστικότητα αποτελούν τις βασικές ιδιαιτερότητες της βιολογικής παραγωγής, γι’ αυτό σύμφωνα με εκείνον, για να την ακολουθήσεις, πρέπει να υιοθετήσεις μια καινούρια φιλοσοφία ζωής. «Ήταν η σκέψη για κάτι το διαφορετικό αυτό που με ώθησε στην βιολογική κτηνοτροφία. Πλέον έχει γίνει συνείδηση η έννοια του βιολογικού και προσωπική συνήθεια. Και εμείς οι ίδιοι οι βιοπαραγωγοί θέλουμε την καλύτερη ποιότητα για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Έχουμε υποχρέωση ως γονείς και παππούδες να αναζητούμε την καλύτερη τροφή. Με τον τρόπο αυτό θα πορευτούμε καλύτερα», μας λέει ο κος Γιώργος, ελπίζοντας να υπάρξει και 4η γενιά κτηνοτρόφων στην οικογένειά του!

general farmer image
general farmer image