Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Χατζηζήσης Νίκος
Περιοχή:
Δεσκάτη Γρεβενών
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ατέλειωτα καταπράσινα λιβάδια με κοπάδια ζώων είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς από μακριά, φτάνοντας στη βιολογική φάρμα του κου Νίκου στη Δεσκάτη Γρεβενών.

Η ενασχόλησή του με την κτηνοτροφία έχει αφετηρία το 1973, όταν δημιούργησε την πρώτη του κτηνοτροφική μονάδα στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ το 2008 πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τη βιολογική κτηνοτροφία. Όπως για την πλειονότητα των παραγωγών, έτσι και για τον κο Νίκο η μετάβαση στη βιολογική παραγωγή ήταν «σπαρμένη» με εμπόδια. Όπως λέει ο ίδιος, οι άνθρωποι της ΟΛΥΜΠΟΣ στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν σε κάθε βήμα. «Στην κτηνοτροφία, για να είσαι νοικοκύρης θα πρέπει να είσαι κτηνίατρος αλλά και οικονομολόγος μαζί! Είναι δύσκολη δουλειά γιατί σε θέλει εκεί 365 μέρες τον χρόνο», μας εκμυστηρεύεται ο ίδιος.

Το μεράκι και η αγάπη για αυτό που κάνει, τον οδήγησε στο να δημιουργήσει και έναν ξενώνα δίπλα στη φάρμα, τον οποίο ετοιμάζουν αυτή την περίοδο, με στόχο να μπορεί ο κόσμος να επισκέπτεται τη φάρμα και να βλέπει τα ζώα και την καθημερινότητα της αγροτικής ζωής, μια καθημερινότητα που ζει οικογενειακώς με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους.

Αν επισκεφθεί κάποιος τη φάρμα, θα γνωρίσει από πρώτο χέρι τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, τη σωστή μεταχείριση, την ελευθερία των ζώων αλλά και το πόσο χαρούμενα αισθάνονται. Ο κος Νίκος, δεύτερης γενιάς κτηνοτρόφος, ισχυρίζεται ότι προσέχουν τα ζώα σαν τα παιδιά τους και ο λόγος που είναι τόσο εξοικειωμένα με τους ανθρώπους είναι επειδή ζουν «όμορφα, όπως πρέπει». «Στα ζώα μας προσφέρουμε την καλύτερη βιολογική τροφή, κυρίως τριφύλλι και καλαμπόκι και τους προσφέρουμε άνετους χώρους διαβίωσης. Έχουμε δεξαμενή για ποδόλουτρο στην οποία περνάνε κάθε μέρα, έχουμε στρώματα μαλακά για να ξεκουράζονται, ενώ 2-3 μήνες πριν γεννήσουν τις μεταφέρουμε σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για να γυμνάζονται μέχρι να γεννήσουν!

Ανοίγοντας το ψυγείο του καθώς επέμενε να μας κεράσει, βλέπουμε συσκευασίες βιολογικού γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ! Φυσικά μας έδωσε αφορμή να τον ρωτήσουμε για αυτό, στο οποίο μας απάντησε ότι είναι γεμάτος ικανοποίηση γιατί «σ’ αυτό το καλό όνομα συμβάλλουμε και εμείς! Το πίνει η εγγονή μου στη Θεσσαλονίκη και χαίρεται που είναι το γάλα του παππού. Γι’ αυτό το προτείνω σε κάθε γονιό, γιαγιά και παππού»!

general farmer image
general farmer image