Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Γελαδάρης Απόστολος
Περιοχή:
Χρυσαυγή
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μία οικογενειακή υπόθεση, μία «τέχνη» από γενιά σε γενιά. Ο κος Αργύρης αγάπησε από μικρή ηλικία τη φύση και άρχισε να ασχολείται ο ίδιος με την κτηνοτροφία το 1988 μαζί με τον πατέρα του. Από το 1992, μετακόμισε στη Ζηλευτή Τρικάλων όπου «μύησε» τον γιο του, Απόστολο, στο επάγγελμα.

Ο κος Αργύρης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στη μετάβαση από συμβατική σε βιολογική κτηνοτροφία καθώς το μεράκι για την επιχείρησή του και η αγάπη του για τη γη, τον είχε ωθήσει εξαρχής στην ιδιοπαραγωγή των τροφών για τα ζώα του. Συγκεκριμένα, καλλιεργεί και χρησιμοποιεί βιολογικό τριφύλλι και καλαμπόκι.

Ο ίδιος έχει μια ιδιαίτερη αγάπη με τα ζώα του, πράγμα που τον έκανε να στραφεί από νωρίς στη βιολογική κτηνοτροφία ενώ λέει γεμάτος περηφάνια ότι τα γνωρίζει όλα, ένα προς ένα. Τα φροντίζει σαν παιδιά του και χαίρεται να τα βλέπει χαρούμενα. «Τους αρέσει να κάθονται έξω και κάνει καλό στα πόδια τους και στον οργανισμό τους. Απολαμβάνουν να κοιμούνται έξω! Ξέρουν μόνα τους το δρόμο και την καθημερινή τους διαδρομή για την βοσκή τους!», μας λέει χαμογελώντας. Σε όλο αυτό το εγχείρημα, ο κος Αργύρης έχει σημαντικό βοηθό τον γιο του, ο οποίος συνεχίζει το επάγγελμα ως κτηνοτρόφος τρίτης γενιάς, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα επειδή γνωρίζει ότι ο γιος του έχει πραγματική αγάπη για αυτό που κάνει.

Ο κος Αργύρης εκμυστηρεύεται πόσο καμαρώνει που το γάλα της οικογενειακής τους επιχείρησης είναι το βιολογικό γάλα της ΟΛΥΜΠΟΣ και συμβουλεύει κάθε μητέρα να το προτιμά, «γιατί είναι ένα αγνό, καθαρό γάλα από ζώα που τρέφονται από αγνές τροφές».

Όσον αφορά το μέλλον της κτηνοτροφίας, θεωρεί πως θέλει αρκετή προσπάθεια και πως είναι δύσκολη δουλειά. «Θέλει μεράκι και πρέπει να το αγαπάς πολύ αυτό το επάγγελμα για να μπορέσεις να το ακολουθήσεις με επιτυχία», μας λέει.

general farmer image
general farmer image