Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Δασκαλάκης Δημοσθένης
Περιοχή:
Νεοχωράκι - Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τρεις γενιές αγροτών! Ο κος Δημοσθένης αφηγείται πώς η ελληνική φύση είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την οικογένειά του, από παππού σε εγγονό και από πατέρα σε γιο! Ο παππούς του υπήρξε αγρότης από το 1972, έπειτα ο ίδιος και τα τελευταία πέντε χρόνια, ακολούθησε και ο γιος του, Σταύρος.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη βιολογική γεωργία από το 2000 ενώ οκτώ χρόνια μετά, το 2008, ξεκίνησε με τη βιολογική κτηνοτροφία καθώς κεντρική του φιλοσοφία είναι η οικολογική σκέψη και ο σεβασμός προς τα ζώα και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Αυτή η φιλοσοφία ήταν η κινητήριος δύναμη που τον έκανε να ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης και να προχωρήσει στη βιολογική κτηνοτροφία. «Αγαπάω τα ζώα μου, τα νιώθω χαρούμενα και μου αρέσει να τους αφιερώνω χρόνο! Πρέπει να τα φροντίζεις, να τα καλομεταχειρίζεσαι, να τα χαϊδεύεις. Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε δροσερό και καθαρό περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς πυλώνες μας».

Κοιτάζοντας τον γιο του, εξομολογείται ότι θα ήθελε να συνεχίσει το επάγγελμα αλλά μόνο αν το επιθυμεί κι εκείνος. «Η συμβουλή που του έχω δώσει είναι ότι αν δεν αγαπάει τη συγκεκριμένη δουλειά και τη νιώθει αγγαρεία τότε το καλύτερο θα ήταν να μην ασχοληθεί. Η αγάπη του για τα ζώα όμως, δείχνει ότι το επάγγελμα θα συνεχιστεί και μαζί του και η περηφάνια μου για την πορεία που ακολουθεί, με κομβικό σημείο την ΟΛΥΜΠΟΣ, μία εταιρεία ευαισθητοποιημένη στην ποιότητα».

Μας εκμυστηρεύεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που θα αργήσει να πάει στα ζώα του εδώ και χρόνια ενώ μας λέει χαρακτηριστικά, λίγο πριν τον αποχαιρετήσουμε, πώς «συστήνει ανεπιφύλακτα το γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ, το δικό μας γάλα, στις μητέρες, όπως το συστήνω στους συγγενείς μας και το δίνω στην οικογένειά μου»!

general farmer image
general farmer image