Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Αρβανιτίδης Αθηνόδωρος
Περιοχή:
Βελώνη Ξάνθης
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο κος Αθηνόδωρος, δεύτερης γενιάς κτηνοτρόφος, αναπολεί στιγμές από την παιδική του ηλικία, μας αφηγείται ιστορίες ξεγνοιασιάς, θυμάται να τρέχει ανάμεσα στα πρόβατα του παππού του και να τον βοηθάει καθημερινά! Με την καθημερινή επαφή με τη φύση ανέπτυξε αγάπη για τα ζώα, την καλλιέργεια της γης και τη δουλειά του κτηνοτρόφου.

Έτσι, το 2010 ξεκινάει με τη βιολογική γεωργία, παράγοντας βιολογικές τροφές για άλλους κτηνοτρόφους και μετέπειτα, ασχολείται και ο ίδιος με τη βιολογική κτηνοτροφία, έχοντας ήδη ιδιοπαραγώμενες βιολογικές τροφές (μπιζέλι, κριθάρι, αραβόσιτος, λόλιουμ, βίκο, τριφύλλι), πράγμα που του έδωσε σημαντικό «προβάδισμα» σε μια εποχή που η βιολογική γεωργία ήταν ακόμα «άγνωστα νερά» για την πλειονότητα των παραγωγών.

Με γνώμονα την αγάπη του για τα ζώα, ο κος Αθηνόδωρος διαμόρφωσε τους χώρους διαβίωσής τους ώστε να τους προσφέρει ευρυχωρία, ευημερία και καθαριότητα. «Τέτοιες υποδομές είναι αναγκαίες για όλα τα ζώα ώστε να προσφέρουν ποιοτικό γάλα, έχω ευθύνη απέναντί τους, τα αγαπώ, τα φροντίζω και τα νοιάζομαι. Γι’ αυτό νιώθω ικανοποίηση που δίνω το γάλα μου στην ΟΛΥΜΠΟΣ, καθώς είναι η μεγαλύτερη και πιο συνεπής εταιρεία στο χώρο! Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε μητέρα πρέπει να το προτιμάει! Γνωρίζω ότι η ελληνική πιστοποίηση είναι πιο αυστηρή από τις άλλες χώρες της Ευρώπης», μας λέει χαρακτηριστικά.

general farmer image
general farmer image