Εκατοντάδες εθελοντές από τη Λάρισα έσπευσαν το πρωί της Κυριακής στην οδό Σαρίμβεη, πίσω από την 1η Στρατιά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για το περιβάλλον την οποία διοργάνωσαν η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, με το Δήμο Λαρισαίων και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Οι συμμετέχοντες έδωσαν πνοή σε μια δημοτική έκταση 7 στρεμμάτων φυτεύοντας πλατάνους και διακοσμητικές δαμασκηνιές, δημιουργώντας έναν νέο πνεύμονα ζωής για την πόλη.
Φτυαράκια, σκαλιστήρια και ποτιστήρια “έδρασαν” κάτω από τον Ανοιξιάτικο ήλιο της Λάρισας δίνοντας πνοή στα δεντράκια που μεγαλώνοντας θα αναδείξουν το “Πάρκο των Χρωμάτων”. Έναν υπέροχο χώρο που θα αποτελέσει παρακαταθήκη αναψυχής για τις επόμενες γενιές.
Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα γευστικά γιαούρτια και τους δροσερούς χυμούς της ΟΛΥΜΠΟΣ από το κινητό μπαρ της εταιρείας που βρέθηκε στην οδό Σαρίμβεη για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

H εταιρεία και το περιβάλλον

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της “ΟΛΥΜΠΟΣ” Κώστας Τόλης ανέφερε για τη σημερινή εκδήλωση :

“Η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, μια επιχείρηση που αντλεί τις πρώτες ύλες των προϊόντων της από την υπέροχη Θεσσαλική φύση, είχε και θα έχει πάντα σε πρώτη προτεραιότητα τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Σήμερα, 22 Απριλίου, ημέρα της γης, η ΟΛΥΜΠΟΣ μαζί με το Δήμο Λαρισαίων και τον ΣΚΑΙ δίνουν πνοή σε ένα πάρκο 7 στρεμμάτων, στον αστικό ιστό της πόλης, φυτεύοντας πλατάνια και δαμασκηνιές.
Ένα πάρκο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές που πήρε ήδη το όνομά του ως “Πάρκο των Χρωμάτων” από τις πολύχρωμες φυλλωσιές των δένδρων που θα βλαστήσουν.
Το πρόγραμμα της ΟΛΥΜΠΟΣ για το περιβάλλον θα συνεχιστεί, το 2018, με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε σχολεία, τη συλλογή σκουπιδιών από δρόμους και πάρκα, περιβαλλοντικές ημερίδες και πληθώρα άλλων δράσεων”.