YΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα

2,5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
75 γρ. αυγό
20 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%
5 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό  OΛΥΜΠΟΣ 5%

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 γρ. μπέικιν σόδα

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

5 γρ. αλάτι

250 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη, πολτοποιημένη

50 γρ. καρύδια, σπασμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την κρέμα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, για περίπου 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη μπανάνα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί, για περίπου 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα για μισό λεπτό περίπου.
Σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ 24*10*6 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο, στρώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί στο κέντρο του (βυθίζουμε στο εσωτερικό του ένα καλαμάκι ή ένα μικρό μαχαίρι και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο), για περίπου 45 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Tip:

*Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με frosting τυριού και ψημένα καρύδια

*Μπορείτε να χωρίσετε το κέικ σε μερίδες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για περίπου 1 μήνα.