Υλικά

Για τα “Μάφινς” ομελέτα με τυριά

  1. Μάφινς ομελέτα με μανιτάρια και γραβιέρα

20 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε μικρό καρέ, σοταρισμένα
10 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μικρό καρέ
40 γρ. βάση ομελέτας

10 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

2. Μάφινς με πιπεριές, μπέικον και κεφαλοτύρι
15 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
15 γρ. πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
10 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ, σοταρισμένο
1 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος

35 γρ. βάση ομελέτας

10 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο

 

  1. Μάφινς με ντοματίνια, σπανάκι και φέτα

7 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε μικρό καρέ
5 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μικρό καρέ

13 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
35 γρ. βάση ομελέτας

20 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

 

Για τη βάση ομελέτας

500 γρ. αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σε φόρμες για μάφινς, τοποθετούμε τα κομμένα υλικά εκτός από τα τυριά. Γεμίζουμε από πάνω με το μείγμα του αυγού και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C, στον αέρα, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να φτάσουν στους 90°C στο κέντρο τους, για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Για τη βάση ομελέτας

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να σπάσουν εντελώς τα αυγά, να αφρατέψουν  και να ομογενοποιηθούν πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.