ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ασπράδια αυγού

330 γρ. ζάχαρη άχνη

180 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ καβουρδισμένο (beurre noisette)

120 γρ. σκόνη αμυγδάλου

5 γρ. κανέλα, σκόνη

130 γρ. αλεύρι μαλακό

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης (40 γρ. ανά φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρώς τραγανή κρούστα και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ, για 12-15’ λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε.

Tip:
*
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κέικ κανέλας με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.
*Τα κέικ κανέλας, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή τσάι.