YΛΙΚΑ

100 γρ. κρασί λευκό

150 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

150 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη

250 γρ. κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρασί με την κρέμα και μόλις έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συμπυκνώνουμε στο 1/3 της αρχικής ποσότητας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
Διατηρώντας την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας με το σύρμα περιμένοντας να ενσωματωθεί η προηγούμενη δόση για να προσθέσουμε την επόμενη.
Μόλις έχουμε ενσωματώσει όλα τα τυριά, δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ.

 

Tip:

*Τα τυριά φοντύ συνοδεύουν εξαιρετικά ωμά λαχανικά, φρυγανισμένο ψωμί, βραστές πατάτες κλπ.