Το καλύτερο και πιο γευστικό σοτάρισμα των λαχανικών και των κρεάτων γίνεται με βούτυρο. Αλλά προσοχή. Όταν το βούτυρο λιώνει δεν βάζουμε αμέσως τα λαχανικά μέσα. Το βούτυρο περιέχει 16% υγρασία. Καθώς λιώνει ξεκινάει και αφρίζει και παραμένει στη θερμοκρασία των 100 βαθμών Κελσίου μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Όταν γίνει αυτό συνεχίζει και αυξάνεται η θερμοκρασία του και αυτή είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσουμε να βάζουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μας και με τον τρόπο αυτό έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.