ΥΛΙΚΑ

80 γρ. ζάχαρη

100 γρ. γλυκόζη

250 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, σε μικρά κομμάτια

4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να έρθει σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα με την κρέμα, αφήνοντας το μείγμα χωρίς να ανακατέψουμε για 3’ λεπτά. Μόλις περάσουν τα 3’ λεπτά ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υγρά με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Tip:

*Προσθέτουμε γάλα κατά βούληση για να αραιώσουμε τη σάλτσα όσο επιθυμούμε βάση της προτίμησής μας.

*Προσθέτουμε αρωματικά μπαχαρικά ή κάποιο λικέρ/κονιάκ της αρεσκείας μας στο μείγμα με τα υγρά για να αρωματίσουμε τη σάλτσα σοκολάτας