ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα

160 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γλυκόζη

80 γρ. νερό

90 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

200 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

5 γρ. βανίλια εκχύλισμα

2 γρ. αλάτι θαλασσινό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό, σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά.

Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε.

Tip:

*Μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε την καραμέλα για σάλτσα σε όποιο γλυκό θέλουμε ή για να γεμίσουμε σοκολατάκια.
*Ενσωματώνοντας σε μια ποσότητα σάλτσας την οποία έχουμε κρυώσει, λίγη σαντιγί, φτιάχνουμε μια νόστιμη μους καραμέλας.