Συχνές ερωτήσεις

Στην ΟΛΥΜΠΟΣ είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας. 

Γιατί ξεχωρίζει ως προς την ποιότητά του το γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ;

Τι είναι το γάλα Ζωής;

Τι σημαίνει Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού στραγγιστού γιαουρτιού;

 

Γιατί ξεχωρίζει ως προς την ποιότητά του το γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ;

Το Γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ ξεχωρίζει διότι:

 • Είναι 100% ελληνικό γάλα το οποίο παράγεται από Έλληνες κτηνοτρόφους.
 • Οι κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του γάλακτος.
 • Αμέσως μετά την άμελξη το γάλα διατηρείται σε δεξαμενές ύλης των οποίων η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 5° C ελαχιστοποιώντας έτσι τη βακτηριακή ανάπτυξη.
 • Υφίσταται θερμική παραγωγική επεξεργασία εντός 15 ωρών από την άμελξή του.
 • Ο έλεγχος του προϊόντος ξεκινάει από τις σταβλικές εγκαταστάσεις με χρήση του τεστ της αλκοόλης για τη διαπίστωση της άριστης ποιότητας του γάλακτος.
 • Η αποθήκευση και μεταφορά του πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, οι οποίες διασφαλίζουν την προστασία του προϊόντος από φυσική, χημική και μικροβιολογική επιμόλυνση.
 • Διενεργείται συνεχής έλεγχος των εγκαταστάσεων και της υγιεινής άμελεξης των γαλακτοπαραγωγών και ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων έτσι ώστε να γίνει κοινή συνείδηση ότι η ανταπόκριση του προϊόντος στις προδιαγραφές του είναι επιβεβλημένη.
 • Εφαρμόζεται σύστημα πρόληψης των πιθανών κινδύνων που επικεντρώνεται στον έλεγχο των κρίσιμων σημείων, από την προέλευση και παραλαβή των πρώτων υλών, έως την παραγωγική του επεξεργασία και τη διανομή του.
 • 4 φορές το μήνα ελέγχεται μικροβιολογικά από επιστημονικό προσωπικό ο μαστός κάθε αγελάδας για την πρόληψη κρυφών υποκλινικών μαστίτιδων.
 • Υπόκειται σε καθημερινό ποιοτικό έλεγχο.
 • Οι παραγωγοί καθοδηγούνται από κτηνιάτρους για τη διατροφή των ζώων.

Επιστροφή στην αρχή

Τι είναι το γάλα Ζωής;

Το γάλα Ζωής είναι το μοναδικό ελληνικό γάλα με μεγαλύτερη διάρκεια αλλά με θερμική επεξεργασία ίδια με του φρέσκου γάλακτος, κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα πολύ καλύτερη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, αφού οι βιταμίνες παραμένουν αναλλοίωτες.

Συλλέγεται καθημερινά από 62 επιλεγμένους παραγωγούς συνεργάτες και χάρη στην ήπια και φυσική μέθοδο του μικροφιλτραρίσματος διατηρεί αναλλοίωτη την πλούσια και καθαρή γεύση του και την υψηλή του θρεπτική αξία για περισσότερες μέρες. Τώρα με το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ μπορείς να γευτείς τη διαφορά.

Επιστροφή στην αρχή

Τι σημαίνει Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία;

Η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων είναι μια ανάγκη που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό, απαντώντας στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο αγνά, πιο ποιοτικά προϊόντα.

Πρέπει ωστόσο να ξέρουμε ότι η βιολογική γεωργία δεν είναι απλά και μόνο μια μέθοδος παραγωγής χωρίς χημικά. Είναι μια ολόκληρη κουλτούρα, ένας διαφορετικός τρόπος παραγωγής προϊόντων που απαιτεί συνέπεια και συνέχεια προκειμένου το τελικό προϊόν να μπορεί να χαρακτηρίζεται βιολογικό.

Η βιολογική κτηνοτροφία ειδικότερα, είναι ένα σύστημα εκτροφής που στηρίζεται στη φυσική διαβίωση των ζώων, χρησιμοποιεί πιστοποιημένες ζωοτροφές που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο, περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση συνθετικών αλλοπαθητικών φαρμάκων, είναι αντίθετο προς τη γενετική τροποποίηση, προστατεύει το περιβάλλον και διακρίνεται για την ποιότητα και την υγιεινή των προϊόντων που παράγει.

Απαιτεί μια συνολική μεταχείριση των ζώων, τέτοια που να διασφαλίζει την υγεία και τη φυσιολογική τους ανάπτυξη, καθώς και την αειφορική χρήση των φυσικών πόρων του οικοσυστήματος.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πολύ απλά η μεγαλύτερη ελπίδα μας σε σχέση με τη διατροφή μας και τη συμπεριφορά μας προς τη φύση. Είναι προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον από όπου προέρχονται και ακόμη περισσότερο τον άνθρωπο που θα τα καταναλώσει, μιας και έχουν υψηλή διατροφική αξία και γεύση.

Τα βιολογικά προϊόντα της ΟΛΥΜΠΟΣ προέρχονται από γάλα που συλλέγεται αποκλειστικά από πιστοποιημένες βιολογικές κτηνοτροφικές. Οι αγελάδες που παράγουν το βιολογικό γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ τρέφονται με φυτικές, μη μεταλλαγμένες βιολογικές τροφές, ακολουθώντας αυστηρά όλους τους κανόνες πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων.

Με σεβασμό στη φύση, παράγουμε 100% Φρέσκα Ελληνικά Βιολογικά προϊόντα, με πλούσια γεύση, για εσάς και τα παιδιά σας.

Επιστροφή στην αρχή

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού στραγγιστού γιαουρτιού;

Ένα στραγγιστό γιαούρτι υπερέχει γιατί παράγεται με το μοναδικό αυθεντικό ελληνικό τρόπο της φυσικής στράγγισης. Κατά τη διαδικασία της φυσικής στράγγισης, ο ορός του παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος απομακρύνεται, αφήνοντας έτσι βελούδινη και κρεμώδη υφή στο γιαούρτι.  Στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών στραγγιστού γιαουρτιού χρησιμοποιεί την τεχνική της προσθήκης πρωτεϊνών, με σκοπό την αποφυγή φυσικής στράγγισης.

 • Παράγεται αποκλειστικά από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα
 • Παράγεται αποκλειστικά από γάλα και καλλιέργεια γιαούρτης
 • Χωρίς προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος.

Το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ φτιάχνεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό φρέσκο γαλα αγελάδος και καλλιέργεια γιαούρτης με τη μέθοδο της φυσικής στράγγισης, χωρίς προσθήκη πρωτεϊνών. Αυτή η ολοκληρωμένη διαχείριση και οι αυστηρές προδιαγραφές του προϊόντος προσφέρουν ένα γιαούρτι κορυφαίας ποιότητας, μοναδικής υφής, πλούσιο σε πρωτεΐνες και με αξεπέραστη γεύση.

Επιστροφή στην αρχή