Ζαμπονοτυροπιτάκια με Νιβατό & γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ

zamponotyropitakia

Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Νόστιμο σνακ και με λίγες θερμίδες!
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Βάζουμε το νιβατό σε ένα μπολ.
  • Περνάμε τη γραβιέρα από τον τρίφτη και την προσθέτουμε στο μπολ με το νιβατό.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ (το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα δύο αυγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, θυμάρι ή βασιλικό και ρίγανη) και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή αν το τυρί έχει παραπάνω υγρασία.
  • Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και "αλευρένια" τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάλουμε τόσο ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 2 εκ. διαμέτρου και τα περνάμε από το σουσάμι το οποίο το έχουμε βάλει σε ένα μπολάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.