Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο, κρέμα γάλακτος & τυριά ΟΛΥΜΠΟΣ


Soufle makaronia

Συστατικά
  • 200 γρ. μπέικον κομμάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (2κ.σ.+3 κ.σ.)
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • πιπέρι
  • 100 γρ. (75 γρ. + 25 γρ.) γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. (75γρ + 25γρ )τυρί χωριάτικο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος 20%  ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 2 αυγά μέτρια
  • 200 γρ.φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες, στραγγισμένες και ανακατεμμένες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
     
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες 2 χιλιοστών τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια τρίβουμε τη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο.
  • Βάζουμε τα 75 γρ. γραβιέρας και 75 γρ. τυρί χωριάτικο σε ένα πολύ μεγάλο μπολ που να χωράει και τα ζυμαρικά αργότερα
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
  • Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τις ταλιατέλες στο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30x35εκ. και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο που έχουμε τρίψει και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.