Σαλάτα στο μαντολίνο με Νιβατό

salata

Εύκολη συνταγή
Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ ρουβίτσα ή φακές μπελούγκα
  • 200 γρ. Nιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ 4%
  • 50γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 αγγούρι
  • 1 μέτριο καρότο καθαρισμένο
  • 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο από κουκούτσια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/5 ματσάκι μαιντανό μόνο φύλλα
  • 1 χούφτα φουντούκια ελαφρά σπασμένα
  • 1/2κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό τα όσπρια μέχρι γίνουν.
  2. Θέλουμε να έχουν βράσει αλλά να κρατάνε ελαφρά.
  3. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
  4. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε σε ένα μεγάλο μπολ
  5. Χτυπάμε στο μούλτι το γάλα με το Νιβατό μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία παχιά κρέμα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το ένα τρίτο από μείγμα σε μια πιατέλα.
  7. Κόβουμε στο μαντολίνο τα μήλα και τα υπόλοιπα λαχανικά στο μπολ με τα όσπρια.
  8. Τα αναμειγνύουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και μηλόξυδο.
  9. Τα τοποθετούμε όμορφα στην πιατέλα πάνω από το μείγμα του τυριού σε στρώσεις με το υπόλοιπο μείγμα.
  10. Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο,τα φουντούκια και το υπόλοιπο μίγμα με το νιβατό μας.