Πασχαλινά κουλουράκια με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

koulourakia

 

Συστατικά

Α' Μείγμα

  • 225 γρ. βούτυρο αγελάδος  ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μέλι
  • 5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια


Β' Μείγμα


Γ' Μείγμα

  • 475 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκος αυγού διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό για άλειμμα
     
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς στον αέρα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος Α' στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στην συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να αφρατέψουν.
  • Παράλληλα τοποθετούμε τα υλικά του μείγματος Β' μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με το γάλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα Β' σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Το μείγμα μας μπορεί να φαίνεται "κομμένο" αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί στη συνέχεια το μείγμα θα δέσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά του μείγματος Γ' (εκτός από τον κρόκο αυγού) και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Γ'.
  • Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας μας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο με τη βοήθεια ενός πινέλου.  
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για 18-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.