Ομελέτα με Ντομάτα και Νιβατό

omeleta

Εύκολη συνταγή
Χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα
Υλικά για την ομελέτα
  • 2 κ.σ. + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 250 γρ. ντομάτα ή ντοματάκια κομμένα σε κύβους χωρίς ζουμιά και σπόρια
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. Nιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ 4%
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 1/8 ματσάκι τσάιβς ψιλοκομμένο
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
Υλικά για τη σαλάτα
  • 200 γρ Φρέσκο σπανάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθούν.
  4. Μόλις μαραθούν λίγο οι ντομάτες τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  6. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  7. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι.
  8. Με το που αρχίσει να ασπρίζει στις άκρες η ομελέτα, με ένα κουτάλι αρχίζουμε να παίρνουμε τις άκρες και να την οδηγούμε προς το κέντρο.
  9. Στο σημείο που το περισσότερο κομμάτι της ομελέτας έχει ψηθεί από κάτω και θέλει λίγο ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά.
  10. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκι πάνω στην ομελέτα
  11. Βάζουμε το τυράκι πάνω στο κέντρο και γύρω γύρω από την ομελέτα και τα φύλλα του βασιλικού.
  12. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  13. Σερβίρουμε την ομελέτα με τη σαλάτα