Κουραμπιέδες με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

Kourampiedes
- Συστατικά -
  • 250 γρ. βούτυρο Όλυμπος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

- Μέθοδος Εκτέλεσης -
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα
    βανίλιας, το ανθόνερο
  • Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
    το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε
    και αυτά μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας.
  • Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα
    στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  • Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε
    στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για
    τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε τη συνταγή εδώ